De Naaimachinegarage

 

NU in de webwinkel naast IDeal, PayPal en Bancontact.   Nu ook  AfterPay.
*Bestel.   *Wij bezorgen.    *Bekijk het even rustig.    *Betaal dan.

.

Info+Privacybeleid Voorwaarden Vragen? Sitemap = Webwinkel =

 

Openingstijden, zie: Info  |  Gebruiksaanwijzingen

 

 

 

Info
Naaimachines
Overlocken
Paspoppen
En veel meer...
Reparaties
Aanbieding
= WEBWINKEL =

 

 

 

onze
ANDERE SITES:
 

PASPOP.COM

 

-----

GEBRUIKS
AANWIJZINGEN
naaimachines
overlocken
breimachines

 

Naalden voor naaimachine of lockmachine
 

Universeel                        naai- en overlocken

De punt van deze naald is een beetje rond. De universele naald is voor alle makkelijk te naaien stoffen. Geweven en gebreide stoffen van natuurlijke en synthetische vezels.

Naalddikte: 60 tot 120.

 

Stretch en Superstretch           naai- en overlocken

De ronding van de punt zit tussen een universele en ballpoint naald in. Het oog zit hoger in de schacht zodat er minder wrijving op de draad komt. Aan de achterkant zit een kleine bobbel boven het oog. Daardoor wordt een grotere lus gemaakt die ervoor zorgt dat steken makkelijker gemaakt worden en minder snel overslaan. De stretch naald is voor sterk elastisch materiaal, vooral synthetische gebreide en geweven stoffen. De superstretch naald is in naaimachines vooral voor lycra, lingerie, badkleding, sportkleding. Bij overlocken wordt de superstretch naald aangeraden voor alle stoffen (behalve katoenen tricot, zie "ballpoint").

 

Naalddikte 75 en90.

Ballpoint/Jersey               Tricot naai- en overlocken

Door de veel rondere punt is deze naald het beste voor gebreide stoffen van vooral katoen. De ronde punt steekt niet door de vezels maar glijdt er tussendoor. Hierdoor heb je minder last van steken overslaan, gaatjes, en ladders bij dit soort stoffen, wat met andere naalden wel kan gebeuren. Ook voor geweven stoffen die lijken op breisels (polarfleece bv) is de ballpoint naald geschikt.

Naalddikte 70 tot 100.

 

Microtex                        naai- en overlocken

Deze naald is voor dunne dichtgeweven microstoffen, plastic, skai, technisch doek. En voor rayon, kant, zijde, en synthetische zijde-achtige stoffen. De punt is zeer scherp, vergelijkbaar met een jeansnaald.

Naalddikte 60 tot 110.

 

Jeans               naai- en overlocken

Deze naald is voor normale tot zwaardere dichtgeweven stoffen zoals jeans, gordijn- en meubelstoffen, canvas. Ook voor dikker skai, zeil en plastic. De jeansnaald heeft een zeer scherpe punt, dat geeft gelijkmatige steken in dergelijke stoffen.

Naalddikte 70 tot 110.

 

Topstitch            alleen naaimachines

Deze naald heeft een oog dat twee keer zo groot is als bij een universele naald. Daardoor is het makkelijker met dik doorstikgaren te naaien. De naald heeft een scherpe punt en langere groef, speciaal om dikker garen of meerdere draden tegelijk te stikken.

Naalddikte 80 tot 100.

 

Quilt           alleen naaimachines

Deze naald heeft een dunne, lange, kegelvormige punt, daarmee steekt hij zonder problemen door fragiele stoffen en beschadigt de quiltstof niet.

Naalddikte 75 en90.

 

 

Borduren             alleen naaimachines

Deze naald is speciaal voor delicate effectgarens en woldraad. De punt is een beetje rond. Het oog en de groef zijn groter zodat lichte garens niet snel kerven of breken. De naald kan beter tegen hoge temperaturen die ontstaan door het speciale garen.

Naalddikte 75 en 90.

 

Metallic                alleen naaimachines

Deze naald heeft een beetje ronde punt, diepere groef en groter oog met tevens een

synthetische coating. Daardoor kan je fragiel metallic garen naaien zonder dat het draad snel kerft of breekt. Voor metaaldraad dus.

Naalddikte 80 en 90..

 

zwaard ook wel ajournaald

 

Klik op het plaatje om te vergroten 

 

Leder                  alleen naaimachines

De punt van de leder naald heeft een snijpunt. Maakt dus gaatjes in het leer waardoor het naaien makkelijker wordt. Ook geschikt voor kunstleder. Niet gebruiken voor textiel.

Naalddikte 70 tot 120.

 

 

Ajour      (ook wel Wing of Zwaard naald)       alleen naaimachines

De ajournaald heeft twee "vleugels" aan de zijkanten. Daarmee maakt de naald flinke gaten in het weefsel voor een borduureffect. Zeer decoratieve steek. Bedoeld voor stoffen die redelijk los geweven zijn en niet snel ladderen of kerven (katoen, linnen). Leuk met een borduursteek en effectgaren.

Naalddikte 100 en 120.

 

 

Tweeling/Drieling                 alleen naaimachines

Tweelingnaalden zijn voor siernaden, zomen, biezen. Aan de bovenkant krijg je twee

stiksteken naast elkaar, aan de onderkant een zigzagsteek. Je rijgt twee (of drie) klosjes garen in  ev. meer kleuren. Je hebt ze in verschillende soorten (universeel, stretch, jeans).

Diktes verschillen per soort.

 

EL                  covermachines

Deze naald is wat langer dan andere naalden. Speciaal voor cover(lock)machines, alleen bij de coversteken te gebruiken, niet bij gewone locksteken. De machine pakt met de grijper de draad beter van de naald waardoor je minder snel overslaande steken hebt. De naald is er in verschillende diktes en sinds kort ook in stretch versie (Organ).

 

Ronde kolf             enkele naai- en overlocken

Voor bepaalde oudere naaimachines/lockmachines en voor veel (semi)industriemachines (naai én lock) heb je naalden nodig met ronde kolf. Deze naalden hebben geen platte achterkant zoals gebruikelijk maar zijn helemaal rond. Naalden met platte achterkant passen niet in dergelijke machines. Ronde kolf naalden bestaan in allerlei soorten en maten.

 

  

 

 

 

Keurnerk
 

Wij zijn
ook o.a. op:
facebook

`naaimachinehandel op Google

 
You Tube filmpjes

 

 

 

Route
Google maps 

Naaimachines Overlocken Paspoppen Vraag-+-Antwoord Informatie Internetwinkel

 


Naaimachinehandel Gerrijts

Handelsstraat 13-14

9501 ET Stadskanaal

Tel. +31 (0)599-61 24 19

mail@naaimachinehandel.nl

 

GRATIS thuis bezorgd

vanaf € 100.-

 

De meest gestelde vragen

-----------------

 

 

 

 ING-bank  NL82INGB0684703599      Kamer van Koophandel Groningen. 02327490      BTWnummer NL097130266B01